Alla inlägg under juni 2009

Av Ida - 4 juni 2009 07:42

 I oro och ångest vaknar man allt för tidigt. men innan jag tar dagens tankar kan ja dra gårkvällen i snabbformat, för den va verkligen lite utöver det vanliga - hehe

 18.00 gick jag hemifrån, hade för avsikt att gå förbi willys och handla lite mat innan jag gick och hejade på personalen i stödruset, men så gick det upp ett liljeolmens för mig, jag skulle ju handla en del fryst mat och det kan jag ju inte göra INNAN, då tinar ju den. Klantskalle! Men jag tog mig en välbehövlig promenad ist, gick förbi parken och plockade lite blommor, gick vidare bort till kyrkogården och la dem på lillebrors grav, va så länge sen jag va där - men det betyder inte att jag inte tänker på dig älskade! När jag skulle ut från kyrkogården fick jag inte upp "grinden", stod där och va alldelels förvirrad då ja hörde "hallå, du tjejen, tryck på knappen".. ehm, jag IQ-befriad som man är börja leta efter en knapp, och mkt riktigt fanns där en "knapp", ni vet en sån som är på sjukhus och sådant när man ska öppna dörrar. Konstaterade både för mig själv och den lilla damen att jag inte hänger med i dagens modernieter, eldrivna grindar på kyrkogårdar? ja, det kanske ska va så?

 Iaf, jag gick vidare förbi konsum för att handla en dricka, jade solbrillorna på näsan och lurarna i öronen, orkade inte med människorna. Kvinnan i kassan gav mig extrema mördarblickar och vägdrade hälsa fastän ja pep hej två gånger, hon trodde väl inte att jag såg henne bakom brillorna, men där hade hon fel. Moahaha.

 Kompis K va sen så jag fick gå bort till stö(r?)druset själv, och vad kan man säga? De äår ju inte kloka! haha. På ett bra sätt då. Stackars N hade de fått på ett par blåa tighta trikåbyxor Över jeansen, samt trätt en typ "skumgummi hjälm" för barn på huvudet på honom, men det såg mest ut som en färgglad blöja som de stuckit ner lite blommor i! De hade tagit sig runt rundan på ca 5 km när jag kom precis lagom till målgången, N hade själv halsat nästan en liter mer tetrapacks vitt-vin med ett barn-snirkligt-sugrör från MAX-restaurangen och de andra två hoppetossorna som tagit sig runt med honom hade delat på en liter, och mer blev det. Förutom J som ska föda om någon vecka så va de flesta rätt runda under fötterna. Och de roliga kommentarerna bara haglade. K dök upp och vi skatt med när de hade picknick i det gröna (ja solen sken faktiskt fast  det blev jäkligt fort kallt!). lite efter 20 va K tvungen att dra igen, men ja hade ju ingen tid att passa så promenaderade med personalen bort till en av stans pubbar, därifrån kände jag att de fick klara sig själva, heltokiga boendestödjare med för mkt alkohol i kroppen va iofs en syn för gudarna. Men ja va dödstrött och ville inte förstöra deras kväl! Så jag kramade om dem, sa till dem att vakna upp i sina egna sängar imån och att de skulle ha det så kul. Sa hejdå och gick hem, tog vägen förbi hemköp och handlade lite mat - skandal att de inte har havregrun med quinoa (som jag inte ens kan stava till) där, får köpa det någon annanstans.


 Väl hemma kände jag att detta va mer än vad min kropp klarade av, vi kan väl säga att anemin och sömnbristen tog ut sin rätt och jag fick ligga på golvet några minuter för att lugna ner mig. Somnade framåt halv 12 och har nog faktikst sovit nästan 5 timmar i natt, med bara ett par avbrott. Helt otroligt, korsa i taket!


 Nu sitter jag här, nyduschad och påklädd. Inte ett dugg laddad för läkarsamtal om en timme, men lite nyfiken på om N orkat sig upp idag eller om han ligger däckad hemma efter gårkvällens firande? På mitt schema står det nämnligen att han ska åtmindstonde köra mig till dr, ev även vara med inne hos läkaren. Fast ja skulle nog råda honom att ligga hemma och sova idag, han kan behöva det. Och jag är ju en stor tjej, jag klarar läkarbesöket själv.

 Men oj så mkt oro jag har i kroppen inför det. Inte en enda cell vill träffa dr idag, jag har ingen aning om hur denna dr tänker eller resonerar eller vad han kommer säga. Jag hatar att inte veta, ovisshet gör mig galen. Men om lite mer än en timme vet jag, då hoppas jag att ångesten som står mig upp över öronen har släppt.

 Well well, take it easy ida, Vad är egentligen det värsta som kan hända? I will be good!


Har konstaterat att detta inte kommer bli en så öppen blogg som jag tänkt mig riktigt, jag har en lång väg kvar innan jag klarar av att vara tillräckligt rak och ärlig, men jag gör så gott jag kan. Det skulle inte roa någon att läsa om alla mina mindre glada tankar och så.

Vi får ta det för vad det är, ord, en blogg, en vardag.

(och en vacker vik vid stadens centrala sjö)




________

16.34


 Okej, nu kommer ju bilden att bli under det jag skriver denna gången, det va ju menat att det skulle va under det andra jag skrev. Minus för bloggagratis att man inte riktigt själv kan placera bilderna var man vill. Anyway...


 Läkarsamtalet gick relativt bra, jag fick inte ut all min besvikelse på honom just för att han mötte mig så bra i frågan om medicinerna. DOck är vi oense på andra plan och det kommer bli lite krig mellan oss där innan det är upprett, tråkigt med sant. Jobbigast är dock att den största anledningen till denna oenighet är min sjukdom och hans brister i att hantera den. Vi kan inte mötas på halva vägen riktigt. Svårt att förklara, men det kommer ligga kvar och gro ett tag, vi får se hur denna "duellen" slutar. FIck iallafall lite ändingar i nattmedicinerna, så förhoppningsvis ska jag kunna sova bättre. Visst behöver vi sömn alla människor? Hur ska man annars orka?


 Jag va på vårdcentralen och tog lite blodprover efter lunch någongång, de är himla förvirrade de som jobbar där, men vad kan man förvänta sig? De är ju bara människor, man får vara tacksam för att de finns och de jobbet de gör.


 Ikväll kommer boendestöd M hit, jag tror att vi ska glo på kvarteret skatan, jag har ju inte sett så mkt av denna serien och jag bara älskar ju Johan Glans, David Batra är oxå en riktig stjärna. Jag fick biljetter så jag va och såg den på "big comedy 2009". Johan Glans är min gud! hihi. Så kvällen är rätt spikad tror jag. Sen blir det nog sängen relativt tidigt, det har varit en tuff dag.


 Mat, vad ska man äta? hmm, väntar lite med det, orkar inte engagera mig nu, är ändå inte hungrig. Får bli ett senare projekt.

Av Ida - 3 juni 2009 13:56

 VIssa dagar är sådana dagar som man helst bara skulle vilja sova, jag är så jätte trött. Och min kropp är alldeles matt, som att någon sugit ur all must ur den. Det tycker jag är tradigt. Men va fasen, ja är en tuffing - NOTHING CAN STOP ME!! höhö.


 Gårdagen artade sig sådär för mig, ringde till mamma för att "låna" lite pengar. Det är ett sånt nederlag, ett sånt misslyckande och man känner sig så liten och värdelös när man gång på gång, trots att man är 25 år och borde kunna försörja sig själv, måste komma krypande till mamma och låna pengar. Fick någon kommentar som satte sig som ett spjut i själen på mig, men jag får försöka acceptera att det är såhär just nu och hoppas att från nästa månad ska det bli bättre. DÅ ska jag ha lite mer pengar att röra mig med och jag ska försöka betala av lite på skulden till mamma.

 Pengar är bara ett ordentligt ångest påslag - blä!


 Fammåt kvällen blev det för mkt och jag bröt ihop, fick be boendestöd, M, om hjälp och hon är så varm och gullig. VI tog mig igenom kvällen och framåt 23.00 nästan på bäddades jag ner i sängen av nattpersonal, L. Sov oroligt och vaknade tidigt idag.


 Denna dagen har hittills varit ganska bra! På morgonen fick jag sms från L om att jag kanske skulle få va hundvakt i helgen, hennes syster har en golden som jag kanske skulle få ha i min lägenhet en stund, så att jag och han kunde mysa, alldeles ensamma. Det va en bra start på dagen, hunden heter Nelson och jag tycker alldeles massa om honom, skulle så gärna vilja ha en egen hund någon gång! När jag är lite mer stabil!! Drömmar måste man ju få ha!


Jag cyklade bort till psyk och va på gruppterapi, sprang på terapeut Å i korridoren och det slog mig att det kommer kännas konstigt att prata med henne på fredag, inte för att de är något "fel" på henne, utan just för att vi faktiskt aldrig pratat så enskilt förrut. Men jag är helt klart beredd att ge det en chans, Å är en trevlig kvinna!

 Jag halkade in på Netto efter gruppen, skulle köpa lite mat av pengarna jag lånat av mamma, men de hade inte mkt att erbjuda idag, blev vatten och gurka, får se om ja kommer till en affär idag eller imån så ja kan handla lite riktig mat. Sen cyklade jag hem och nu sitter jag här, hade fått brev som jag har läst och har glott lite på tv.


 Ikväll har kommunen annordnat något som de kallar "stödruset", det är till för alla boendestödjare in town, antar att det är för att de ska komma närmare varandra och ja, team-anda och sånt? Ialla fall så ska troligtvis jag och kompisen K ta oss ner och heja lite på dem, förra året hade vi jätte kul, vi gjorde stora plakat, band seger-kransar åt "våra" stödjare och försökte terra personalen som inte tillhör "vår" grupp eller så. Ja det va riktigt kul faktiskt, vi får se hur mkt fantasin klarar av och om det blir en favorit i repris ikväll. Vädret är dock VÄLDIGT opålitligt, regnar och blåser ena stunden, andra sekunden skiner solen och det år varmt. Är det inte typisk svensk sommar så säg?! hihi


 I morgon är dagen D med läkarbesöket som jag fasar för, det är konstigt att man kan vara så "rädd" för en läkare. Han jobbar ju där för att hjälpa, men problemet är väl att ja först och främst inte funkar så bra med män i allmänhet, dessutom är läkarens och min personkemi inte direkt på 100%. men men, det är bara till att bita ihop och ta sig dit, vad är det värsta som kan hända liksom?!


 Tack syster för upplysningen om att det va den 13 Maj mor gifte sig, kom på det igår kväll och är inte alls förvånad att ja är så senil att ja glömt det! Får väl fira när de varit gifta i två år då! hi. Dessutom tackar jag för förslaget att måla en bröllopsgåva, men tror jag får satsa på något annat. Mina bild kunskaper är sådär, och jag har försökt måla med oljefärgerna jag fick av dig, men olja är svårt och jag har verkligen inte lärt mig hur man gör.  Det får jag öva vidare på!


Av Ida - 2 juni 2009 11:23

 Nätterna är fortfarande rena rama katastrofen i mitt fall. Ja fattar inte att man aldrig ska kunna få sova ordentligt, utan mardrömmar och ångest. Medicinjäklarna gör inte sitt jobb (och uppenbarligen inte John Blund heller) *skriver en påminnelse i skallen på mig själv att inte glömma diskutera medicinerna med läkaren på torsdag (eller snarare VÅGA diskutera det!!)*. Hatar att vakna med denna extrema ångesten, men får väl försöka tänka att när man vaknar med sån ångest så kan iaf dagen bara bli bättre, eller? herhe.


 Iallafall, uppe tidigt, diskade och vaknade av och an i lägenheten lite, öppnade balkongdörren och fönstrena. Förövrigt är fönstrena i extremt behov av putsning, så mkt frömjöl och pollen som fastnat på dem, men det känns inte så kul at putsa dem när de ändå kommer se likadana ut om bara några dagar, så det får vänta. Naturen får sluta upp med sitt pollande först. En parantes bara. hihi. Iallafall, runt klockan 9 kom "medicinleveransen", sen gjorde ja mig i ordning, åt (massa massa) frukost och klockan 10 började jag med tvätten. Sen har ja torkat av spisen och fläkten ordentligt, dammat lite, dammsugat, skurat golvet, varit nere med en sop-påse, slängt in tvätten på tork och sitter nu bara och väntar på att den ska torka så att ja kan gå ner och vika den och sen stoppa undan den. Sen är de bara till att njuta av resten av dagen.


 Ska försöka ta mig ut idag, solen skiner men det är nog inte riktigt lika varmt idag, eller? Någon som varit ute och kollat? Det ska iaf bli svalare i veckan, i mån skulle det visst inte bli mer än 9 grader. Boendestöd N som kom med medicinen klockan 9 tyckte att ja skulle hänga undan vinterjackan nu (vilket ja tänkt göra länge, bara att ja glömt att ta med den ner när ja ska tvätta, varje gång! men idag har ja tvättat den så nu kan ja hänga undan den!), fast påpekade sen att eftersom att det inte skule bli mer än just 9 grader i mån så kunde ja kankse ha den framme så att ja inte fryser. Han va allt lite bitter i rösten när han sa det, inte alla som uppskattar lite kyla som jag gör. hihi.

 Men ja ska hålla alla tummar och tår på att det ska vara kanon väder lördagen den 13 Juni, för då ska N gå till alltaret med sin J, och jag hoppas att deras dag kommer bli alldeles underbar! Försöker fundera ut något att ge till honom, eller ja till dem båda, men ja har aldrig träffat henne, men han är en sån toppen kille, så vill lixm ge ngt litet. Men ja är pank, men vill göra ngt personligt. Förslag??


 På tal om bröllop, kom precis att tänka på att mamma o hennes italiano gifte sig ju faktiskt förra året, kanske ska man gratta på 1 års dagen eller vad man ska säga? Problemet är bara att jag glömt bort vilket datum det va?! Fasen va dåligt av mig! Riktigt illa! Men jag ska genast kolla upp detta, måste ju ha skrivit det i min almernacka! Uh, vad ska man ge dem då? Ska man ge dem något? Hur funkar det där?? Mja, det tål att tänkas på!


 När jag varit och hämtat tvätten så får jag nog promenera (och det är verkligen långt att gå, tar säkert max fem minuter) bort till boendet och busa lite med dem? Har fyllt på kroppen med över en liter isvatten så ska väl orka med värmen lite bättre då? Eller? Har fått för mig att det ska vara bra bara?! Det ska tydligen ha börjat jobba ännu en personal på boendet, eller ja, han går breve idag och på torsdag, sen så är det tänkt att han ska jobba i sommar. Jag tycker det är svårt med nya människor. Speciellt sådana som man blir "beroende" av, som man faktiskt blir när man har boendestöd och hjälp på olika sätt. Personer som man är beroende av borde inte få gå på semester, fast o andra sidan, de kan nog fasen behöva det. Jag är inte alltid den lättaste att handskas med *ler*. När jag blir president ska jag dock komma på någon brilliant lösning på detta problemet. För er som inte visste; jag planerar att bli president i detta monarkistiska sverige, kungafamiljen har ju inte så mkt att bestämma om - ändå skrivs det om dem på löpsedlar och sådant hela tiden, ibland tycker ja så hemskt synd om dem. Och regeringen sköter sig inte så bra tycker jag inte. Bättre vi inför mig som president, eller? Och så tycker jag ibland att jag inte har några framtidsplaner? Bullshit!

Av Ida - 1 juni 2009 14:48

 Yes, det börjar bra för mig. Va helt övertygad om att det faktiskt va den 1a igår, och varför säger ni inget människor??! Hualigen! Jaja, nu får ja ha två 1 Juni inlägg, det får helt enkelt vara så. Orkar inte krongla med det!


 Idag skiner solen igen, det är verkligen hett ute. FÖrsöker hålla mig inne för att slippa värsta värmen, men hade tid hos min terapeut, S, i fm, så då fick ja ut och cykla! Hu, jag trodde ja skulle smälta bort. Men det gick bra, kom både fram och tillbaka. Råkade ju dessutom trilla in på Netto och köpa choklad *opps*, så har legat och päst i soffan en stund nu i em. Men nu sitter jag och funderar på om jag ska ta mig i kragen och traska bort till Preem, har beställt kläder som har levererats dit idag! Fast kroppen är trött och det är varmt ute, dessutom är jag fruktansvert lat, så jag kanske väntar ändå! hihi.


 Det är mycket tankar som snurrar i min skalle idag, försöker få ordning på det kaos som är omkring mitt läkar-samtal på torsdag. MEn jag får inte ordning på röran, kanske lika bra att låta det vara. Vad som kommer sägas och beslutas där kan jag inte göra något åt idagsläget iallafall. Men oron finns ju kvar.

 By the way ska jag träffa min DBT terapeut, Å, första gången på fredag. Jag har ju träffat henne massa gånger innan, men inte i individuellt samtal och inte i syfte att gräva så totalt i mitt psyke. Men nu ska vi ge DBTn en chans till, och denna gången ska det fasen göras på riktigt. Ingen ska få förstöra det för mig. Jäkla psykiatri som alltid ska strula med allt, denna gången ska de inte få strula till det. Jag tror ju på DBT, dock, det är så svårt och kommer ta lång tid innan jag lärt mig allt, innan jag kan leva det där "normala" livet som jag suktar så efter. Men varje dag är ett steg i rätt riktning!


__________

20.54


Oj oj oj, its been a long day. Har haft ett tungt men nödvändigt samtal med boendestödet, ventlilerat lite och rensat tårkanalerna en del. Nu känns det lite bättre och jag bara väntar in legal tid att gå och lägga mig, jag är såååå trött! Ja är varm oxå, och det kliar över hela kroppen (torr torrare torrast) så ja funderar på att gå och ta en KALL dusch innan ja myser ner mig i pjamasen. Kanske ska inviga boddy scrubben jag fick utan vackervännen Marie i present? Det luktar hemskt gott vill jag lova! Och mums för mig som får lukta så gott alldeles för mig själv! :)


Halvglodde lite på Shrek som går på tv nu, dessvärre är den på engelska och jag ser helst teckat på svenska, men, åsnan är ju så charmig. Eddie Murphy gör tröts allt rösten väldigt bra!


Nu har det blivit svalare ute och jag borde ta en promenad, har ju fortfarande inte kommit iväg till Preem för att hämta paketet. Dålig stil, men lat som ja är och efter samtalet med L så skippar jag det. Är rätt nöjd om jag slipper träffa på människor ikväll, ja tycks allt ha lite fobieer för dem!


Eftersom att ja är så galen i att fota med min mobilkamera, och framförallt för att det faktikst blir så jäkla bra skärpa på den så tänkte jag lägga upp en liten blomma här. Kan väl vara bra att avrunda denna dagen med, ni kommer känna blommans doft lika tydligt som ni kommer känna min när jag har duschat, men ändå. Den är vacker att se på! Vi måste kanske lära oss att se det lilla, det enkla, det vackra i tillvaron?

Ovido - Quiz & Flashcards